Blog / A konyhabútor tervezésekor még erre is célszerű figyelni
Már a konyhabútor tervezésekor osszuk zónákra a leendő konyhánkat. Legyen például egy dedikált helye a konyhai lábasoknak, fazekaknak. Ezeket helyezzük közel a tűzhelyhez egy hosszúkás, kihúzható fiókba. Így könnyen hozzáférhetőek lesznek, ha szükség van rájuk.
Legyen egy zóna az edényeknek. Azok a tányérok, poharak kerüljenek a konyhabútor ezen részére, amiket minden nap használunk. A legpraktikusabb, ha ez a zóna a mosogató felett található. Ehhez tehát egy felső, kinyithatós szekrényre lesz szükségünk.
Alakítsunk ki egy zónát a ízesítéshez. Ide kerüljenek az olajok, a fűszerek, méghozzá olyan sorrendben, ahogy azokat rendszerint használjuk a főzéshez. Ez a zóna a munkapultunk felett legyen. Ebben az esetben is szekrényben érdemes gondolkodni.
A negyedik zónánk a tároló zóna. Ide tervezhetünk fiókokat, szekrényeket is. De lehetőleg alulra. Ebbe a zónába kerüljön minden olyan eszköz, amire szükség van a konyhában, viszont nincsenek túl sűrűn használatban.
Ezek lennének az alapvető zónák. Amik természetesen nem feltétlenül egy darab szekrényből vagy fiókból állnak. A konyha méretétől függően több része is lehet a zónáknak.
De mielőtt ezt megterveznénk, gondoljuk ki a konyhabútor alakzatát is. Arról, hogy melyek a legnépszerűbb megoldások, itt írtunk. Ha pedig a formával és a pontos méretekkel is megvagyunk, jöhet az anyagválasztás és a dizájn. Ehhez itt adunk egy-két tippet.
Amikor nagyjából összeállt, hogy milyen konyhabútort szeretnénk, már a hozzávetőleges árat is ki tudjuk számolni. Ebben a kalkulátorunk nyújt segítséget. De, ha bármelyik tervezési fázisban elakadna, bátran kérje kollégánk segítségét.
Ezeket a hibákat kerülje el, ha konyhabútort vásárol
Hova kerüljenek a fogantyúk a konyhaszekrényen?

Kis méretű a konyhája? - Akkor ezek a konyhabútor tippek biztosan érdeklik majd
