• ügyfélszolgálat: 06 70 381 9803
  • e-mail: info@konyhavarazs.hu

Blog / Ezeket a hibákat kerülje el, ha konyhabútort vásárol

Íme néhány hiba, ami gyakran előfordul a konyhabútor tervezésekor. Már ha nem elég körültekintő. Nézzük, mi az, amire sokan nem figyelnek!

Kevesen gondolják át, hogy pontosan mekkora térre lesz szükségük a konyhában. Gyakori hiba a túl kis felületű munkalap. Ennek elkerülése érdekében célszerű egy listát készíteni, hogy mi mindent szeretnénk csinálni a konyhában és ezek a tevékenységek milyen esetekben fedik egymást.

Gyakori hiba, hogy nem elég masszív a konyhapult anyaga. Ha nem csak díszt szeretnénk, hanem nap mint nap dolgoznánk rajta, ennek megfelelően válasszunk. Fontos ilyenkor, hogy az anyag bírja a rendszeres tisztítást.

Korábban már írtunk az “arany háromszögről”. Ezt is gyakran figyelmen kívül hagyják. A lényege, hogy a mosogató, a tűzhely és a hűtőszekrény egymáshoz képest egy lépéssel, akadályok nélkül megközelíthető legyen. Ez a praktikum szempontjából lényeges dolog.

Sokan nem gondolnak a tárolásra. Bármilyen, főzéshez szükséges eszköznek ott kell lennie a közelünkben. Mindent persze nehéz a konyhában tartani, ezért a kivitelezés előtt készítsünk egy listát, hogy minek kell feltétlenül elférnie a konyhabútor környékén. Ehhez a listához méretezzük a kivitelezéskor a tárolót.

Egyesek a konyhapult és a sziget magasságával nem foglalkoznak. Pedig ha hosszan tevékenykedünk a konyhában, ez igen is számít. Ha túl sokat kell például hajolni, idő előtt elfáradunk. De az se jó, ha a túl magas a pult - bár ez ritkábban fordul elő. Mindenesetre 106 centiméter az átlagos magasság, nézzük meg, hogy ez nekünk kényelmes-e.

A világításra se figyel mindenki. Ne feledje, hogy a precízebb munkához direkt világításra van szükség, ezért a konyhaszekrény hangulatvilágítása kevés lesz.

A szemét elhelyezése is sokaknak utólag okoz bosszúságot. Nem jó, ha a pulttól távol van a szemetes. Az a legpraktikusabb, ha a hulladékot egy kis résen keresztül egy mozdulattal a kukába tudjuk söpörni.

És végül ne vigyük túlzásba a trendiséget. A praktikum sokkal fontosabb és az is, hogy a mi ízlésünknek feleljen meg a konyhabútor. Hiszen a trendek egy-két évre szólnak, mi pedig ennél jóval hosszabb időre tervezünk egy konyhával.

Ön is így gondolja? Ha egyedi, személyre szabott konyhát készíttetne, mi segítünk. A pénzügyi kalkulációt már online megkezdheti.

Zónák a konyhában - ezekre is figyeljen a konyhabútor kialakításakor

Néhány újabb fontos tervezési szempontot mutatunk most, amiket érdemes mérlegelni a konyhabútor kivitelezése, vásárlása előtt. Most is a konyhai zónák kérdésével foglalkozunk, viszont kicsit másként, mint korábban. Ezúttal a főzési folyamatok oldaláról közelítünk, és ennek megfelelően ajánlunk konyhabútor zónákat.

Konyhabútor ár - Kalkulálja ki Ön is, mennyibe kerülne az álomkonyhája!

A konyhabútor kiválasztásánál az ár az egyik legmeghatározóbb szempont. De azért ne dőljünk be mindennek, hiszen attól, hogy valami drága, még nem biztos, hogy minőségi is. És fordítva…

Mi is az a konyhai háromszög, amire minden konyhabútor tervezésekor figyelni kell?

A konyhabútorok tervezésekor nagyon fontos - ha nem a legfontosabb dolog -, hogy megfeleljen az elrendezés a konyhai háromszögnek. De mit jelent ez pontosan és honnan ered? Többször írtunk már a konyhai munkaháromszögről, de azt eddig még nem mondtuk el, hogy pontosan honnan ered ez a fogalom és miért annyira fontos.

Gondolkodott már azon, hogy mennyi szekrényre és fiókra van szüksége a konyhában?

Átgondolta már valaha, hogy mennyi szekrényre és fiókra lesz/van szüksége a konyhában? Általában ezt nem vesszük végig, amikor konyhabútor vásárlását tervezzük. Vagy a meglévő mintákból választunk vagy egyszerűen rábízzuk magunkat a gyártóra. És lesz, ami lesz, majd mi alkalmazkodunk a tároláskor. Nem biztos, hogy ez a helyes hozzáállás.