• ügyfélszolgálat: 06 70 381 9803
  • e-mail: info@konyhavarazs.hu

Blog / Gondolkodott már azon, hogy mennyi szekrényre és fiókra van szüksége a konyhában?

Átgondolta már valaha, hogy mennyi szekrényre és fiókra lesz/van szüksége a konyhában? Általában ezt nem vesszük végig, amikor konyhabútor vásárlását tervezzük. Vagy a meglévő mintákból választunk vagy egyszerűen rábízzuk magunkat a gyártóra. És lesz, ami lesz, majd mi alkalmazkodunk a tároláskor. Nem biztos, hogy ez a helyes hozzáállás.

A konyhabútor tervezésekor fontos szempont a praktikum. Ha ugyanis nem a megfelelő helyen tartjuk a konyhai eszközöket, sokkal nehezebben boldogulunk a sütéskor, főzéskor. Igaz ez a kisgépekre, az edényekre és az evőeszközökre is. De a hűtő, a mosogató, a sütő alkotta hármas helyes elhelyezése sem utolsó szempont a kialakításkor. De most nem is erről szeretnénk írni, hiszen korábban már körbejártuk ezt a témát. Inkább a fiókok és a szekrények számának meghatározásához adunk egy-két támpontot.

 

Bizonyára Önnek is vannak vagy lesznek fazekai, serpenyői, római, esetleg jénai táljai és  hasonlók. Ezekhez már legalább egy két ajtós, polcos szekrényre lesz szüksége. Ha négyen vannak a családban, egy étkészlet minimum kelleni fog, és a poharakról, csészékről még nem is beszéltünk. Ha csak a legfontosabbakat nézzük, egy újabb két ajtós szekrényre lesz szükségünk - és már kettőnél tartunk. A fűszerek, az ízesítők kerülhetnek a kamrába, de ha ez nem megoldható, újabb szekrény fog kelleni - ha nem is dupla, de legalább egy szimpla szekrény. A vágódeszka a pulton is tárolható, de mivel lapos formájú, ezért fiókba is tehetjük, mondjuk a kisebb tálcákkal, kozrvnyitókkal, tojászeletelőkkel… együtt. Szóval egy fiókunk máris van. Az evőeszközök tárolásához újabb fiók fog kelleni. És, ha nagy konyhaművészek vagyunk, akkor késből, fakanalakból is többet használunk, ami még egy fiókot jelent. Jelenleg háromnál tartunk.

Praktikus dolog, hogy fiókokból is többféle méret készül. Így a serpenyőknek is lehet egy külön helye. Nem kell a fazekak alól kibányászni azokat minden alkalommal, amikor szükség van rájuk.

Összegezve: a mosogató alattival együtt legalább négy szekrényre lesz szükségünk. Fiókból pedig az a praktikus, ha legalább hármat rejt a konyhaszekrény.

És most csak egy alapesetet vázoltunk…

Mi azt gondoljuk, érdemes időt áldozni a tervezésre. Gondoljuk át jól, mit hova szeretnénk tenni és milyen tárolókra lesz szükségünk a sütés, főzés során. A konyha ugyanis nem egy-két évre készül. Jóval hosszabb időn át kell, hogy szolgáljon minket.

Mi a tervezésben és a kialakításban segítünk! Kérdés esetén keresse a kollégáinkat!

Manapság az együtt főzéshez alkalmas konyhabútorokat keressük

A korábbi évekhez képest a jövőben talán nagyobb hangsúlyt kapnak a konyhák. Az együtt főzés trendje ugyanis kezd elterjedni Magyarországon is. Ez pedig azt is eredményezi, hogy a konyhánk, benne a konyhabútorunk kialakítása is sokkal “társaságibb” lesz. Nem beszélve arról, hogy a dizájnra és az épp aktuális trendekre is nagyobb hangsúlyt fektetünk. Korábban írtunk már arról, hogy melyek a 2017-es év konyhabútor trendjei, most viszont azt boncolgatjuk, hogy mitől lesz a konyhabútor a társasági élet központi eleme.

Egyedi vagy kész konyhabútort vásároljak?

Egyedi tervezésűt vagy kész, lapraszerelt konyhabútort válasszak? Nyílván sokakban felmerül ez a kérdés.

Milyen legyen a konyhabútorunkhoz választott munkalap?

Mindenekelőtt strapabíró és dizájnos. De ez csak két dolog, ennél azért jóval több mindent kell tudnunk a megfelelő konyhabútor munkalap kiválasztásához.

Mi is az a konyhai háromszög, amire minden konyhabútor tervezésekor figyelni kell?

A konyhabútorok tervezésekor nagyon fontos - ha nem a legfontosabb dolog -, hogy megfeleljen az elrendezés a konyhai háromszögnek. De mit jelent ez pontosan és honnan ered? Többször írtunk már a konyhai munkaháromszögről, de azt eddig még nem mondtuk el, hogy pontosan honnan ered ez a fogalom és miért annyira fontos.