• ügyfélszolgálat: 06 70 381 9803
  • e-mail: info@konyhavarazs.hu

Blog / Gondolkodott már azon, hogy mennyi szekrényre és fiókra van szüksége a konyhában?

Átgondolta már valaha, hogy mennyi szekrényre és fiókra lesz/van szüksége a konyhában? Általában ezt nem vesszük végig, amikor konyhabútor vásárlását tervezzük. Vagy a meglévő mintákból választunk vagy egyszerűen rábízzuk magunkat a gyártóra. És lesz, ami lesz, majd mi alkalmazkodunk a tároláskor. Nem biztos, hogy ez a helyes hozzáállás.

A konyhabútor tervezésekor fontos szempont a praktikum. Ha ugyanis nem a megfelelő helyen tartjuk a konyhai eszközöket, sokkal nehezebben boldogulunk a sütéskor, főzéskor. Igaz ez a kisgépekre, az edényekre és az evőeszközökre is. De a hűtő, a mosogató, a sütő alkotta hármas helyes elhelyezése sem utolsó szempont a kialakításkor. De most nem is erről szeretnénk írni, hiszen korábban már körbejártuk ezt a témát. Inkább a fiókok és a szekrények számának meghatározásához adunk egy-két támpontot.

 

Bizonyára Önnek is vannak vagy lesznek fazekai, serpenyői, római, esetleg jénai táljai és  hasonlók. Ezekhez már legalább egy két ajtós, polcos szekrényre lesz szüksége. Ha négyen vannak a családban, egy étkészlet minimum kelleni fog, és a poharakról, csészékről még nem is beszéltünk. Ha csak a legfontosabbakat nézzük, egy újabb két ajtós szekrényre lesz szükségünk - és már kettőnél tartunk. A fűszerek, az ízesítők kerülhetnek a kamrába, de ha ez nem megoldható, újabb szekrény fog kelleni - ha nem is dupla, de legalább egy szimpla szekrény. A vágódeszka a pulton is tárolható, de mivel lapos formájú, ezért fiókba is tehetjük, mondjuk a kisebb tálcákkal, kozrvnyitókkal, tojászeletelőkkel… együtt. Szóval egy fiókunk máris van. Az evőeszközök tárolásához újabb fiók fog kelleni. És, ha nagy konyhaművészek vagyunk, akkor késből, fakanalakból is többet használunk, ami még egy fiókot jelent. Jelenleg háromnál tartunk.

Praktikus dolog, hogy fiókokból is többféle méret készül. Így a serpenyőknek is lehet egy külön helye. Nem kell a fazekak alól kibányászni azokat minden alkalommal, amikor szükség van rájuk.

Összegezve: a mosogató alattival együtt legalább négy szekrényre lesz szükségünk. Fiókból pedig az a praktikus, ha legalább hármat rejt a konyhaszekrény.

És most csak egy alapesetet vázoltunk…

Mi azt gondoljuk, érdemes időt áldozni a tervezésre. Gondoljuk át jól, mit hova szeretnénk tenni és milyen tárolókra lesz szükségünk a sütés, főzés során. A konyha ugyanis nem egy-két évre készül. Jóval hosszabb időn át kell, hogy szolgáljon minket.

Mi a tervezésben és a kialakításban segítünk! Kérdés esetén keresse a kollégáinkat!

Zónák a konyhában - ezekre is figyeljen a konyhabútor kialakításakor

Néhány újabb fontos tervezési szempontot mutatunk most, amiket érdemes mérlegelni a konyhabútor kivitelezése, vásárlása előtt. Most is a konyhai zónák kérdésével foglalkozunk, viszont kicsit másként, mint korábban. Ezúttal a főzési folyamatok oldaláról közelítünk, és ennek megfelelően ajánlunk konyhabútor zónákat.

Konyhabútor ár - Kalkulálja ki Ön is, mennyibe kerülne az álomkonyhája!

A konyhabútor kiválasztásánál az ár az egyik legmeghatározóbb szempont. De azért ne dőljünk be mindennek, hiszen attól, hogy valami drága, még nem biztos, hogy minőségi is. És fordítva…

Hova kerüljenek a fogantyúk a konyhaszekrényen?

Gondolta volna, hogy az se mindegy, hova tesszük a konyhabútoron a fogantyúkat? Lehet, hogy eddig nem foglalkozott a kérdéssel, viszont ha új konyhabútort szeretne, fontos, hogy erről is döntsön.

Milyen legyen a konyhabútorunkhoz választott munkalap?

Mindenekelőtt strapabíró és dizájnos. De ez csak két dolog, ennél azért jóval több mindent kell tudnunk a megfelelő konyhabútor munkalap kiválasztásához.