• ügyfélszolgálat: 06 70 381 9803
  • e-mail: info@konyhavarazs.hu

Blog / Gondolkodott már azon, hogy mennyi szekrényre és fiókra van szüksége a konyhában?

Átgondolta már valaha, hogy mennyi szekrényre és fiókra lesz/van szüksége a konyhában? Általában ezt nem vesszük végig, amikor konyhabútor vásárlását tervezzük. Vagy a meglévő mintákból választunk vagy egyszerűen rábízzuk magunkat a gyártóra. És lesz, ami lesz, majd mi alkalmazkodunk a tároláskor. Nem biztos, hogy ez a helyes hozzáállás.

A konyhabútor tervezésekor fontos szempont a praktikum. Ha ugyanis nem a megfelelő helyen tartjuk a konyhai eszközöket, sokkal nehezebben boldogulunk a sütéskor, főzéskor. Igaz ez a kisgépekre, az edényekre és az evőeszközökre is. De a hűtő, a mosogató, a sütő alkotta hármas helyes elhelyezése sem utolsó szempont a kialakításkor. De most nem is erről szeretnénk írni, hiszen korábban már körbejártuk ezt a témát. Inkább a fiókok és a szekrények számának meghatározásához adunk egy-két támpontot.

 

Bizonyára Önnek is vannak vagy lesznek fazekai, serpenyői, római, esetleg jénai táljai és  hasonlók. Ezekhez már legalább egy két ajtós, polcos szekrényre lesz szüksége. Ha négyen vannak a családban, egy étkészlet minimum kelleni fog, és a poharakról, csészékről még nem is beszéltünk. Ha csak a legfontosabbakat nézzük, egy újabb két ajtós szekrényre lesz szükségünk - és már kettőnél tartunk. A fűszerek, az ízesítők kerülhetnek a kamrába, de ha ez nem megoldható, újabb szekrény fog kelleni - ha nem is dupla, de legalább egy szimpla szekrény. A vágódeszka a pulton is tárolható, de mivel lapos formájú, ezért fiókba is tehetjük, mondjuk a kisebb tálcákkal, kozrvnyitókkal, tojászeletelőkkel… együtt. Szóval egy fiókunk máris van. Az evőeszközök tárolásához újabb fiók fog kelleni. És, ha nagy konyhaművészek vagyunk, akkor késből, fakanalakból is többet használunk, ami még egy fiókot jelent. Jelenleg háromnál tartunk.

Praktikus dolog, hogy fiókokból is többféle méret készül. Így a serpenyőknek is lehet egy külön helye. Nem kell a fazekak alól kibányászni azokat minden alkalommal, amikor szükség van rájuk.

Összegezve: a mosogató alattival együtt legalább négy szekrényre lesz szükségünk. Fiókból pedig az a praktikus, ha legalább hármat rejt a konyhaszekrény.

És most csak egy alapesetet vázoltunk…

Mi azt gondoljuk, érdemes időt áldozni a tervezésre. Gondoljuk át jól, mit hova szeretnénk tenni és milyen tárolókra lesz szükségünk a sütés, főzés során. A konyha ugyanis nem egy-két évre készül. Jóval hosszabb időn át kell, hogy szolgáljon minket.

Mi a tervezésben és a kialakításban segítünk! Kérdés esetén keresse a kollégáinkat!

Öt dolog, amit jó, ha tudunk, mielőtt nekilátunk a konyhabútor tervezésének

Nagyon fontos dolog, hogy legyen elképzelésünk a leendő konyhabútor kinézetéről. De azért ezen kívül van még néhány szempont, ami nagyban befolyásolhatja a választásunkat. Melyek ezek?

Mitől lesz igazán dizájnos a minimál stílusú konyhabútor?

Leginkább attól, ha minden egyszerű rajta, egyben minőségi és a funkcionalitás szempontjából is kiválóan tervezett. A minimál konyhák jellemzője, hogy nincsenek felesleges elemei. A konyhai gépek beépítettek, és a főzéshez, sütéshez használt eszközök sincsenek elől. Ahhoz pedig, hogy ez megvalósítható legyen, gondosan tervezett tárolási rendszerre van szükség.

Ha így méri le a konyhabútor helyét, sokkal pontosabban kalkulálhat árat

Egy konyhabútor megtervezése az álmodozással kezdődik - a legtöbbeknél. Amikor a vásárlásra kerül a sor, általában van már egy határozott elképzelésünk a konyhabútorról, de ez sajnos kevés.

Mitől lesz egy konyhabútor skandináv stílusú?

Az első dolog, ami eszünkbe jut, ha skandináv stílusú konyhabútorról van szó, az a fehér szín és a természetes anyagok. Igen ám, de a skandináv bútor nem csak ezektől lesz északi stílusú, ennél azért többre van szükség. Mutatjuk, mire.