• ügyfélszolgálat: 06 70 381 9803
  • e-mail: info@konyhavarazs.hu

Blog / Jó választás, ha laminált anyagból készül a konyhabútor?

Sokan gondolkodnak el azon, hogy jó választás lesz-e a konyhabútorhoz a laminált anyag. Szerintünk jó, de azért, hogy eloszlassuk a kételyeket, megmutatjuk, milyen érvek szólnak a laminált bútorlapok mellett. Vagyis miért nem rossz választás, ha ilyen anyagból készíttetjük a konyhabútorunkat.

Nagyon fontos dolog, hogy könnyedén karban tartható. A foltokkal szemben ellenálló a felülete. A tisztán tartása viszonylag egyszerű. Lényeges tulajdonság, hogy megfizethető áru, de ennek ellenére nem szükséges, hogy sablonos megoldásban gondolkodjunk, hiszen a laminált lapoknak több száz változata létezik. Kialakításban és színekben is rengeteg választási lehetőség kínálkozik. Köztük több olyan is, ami szinte összetéveszthető az eredeti faanyaggal.

Jó választás a konyhabútorunkhoz a laminált lap azért is, mert tartós. Az anyag nem sérülékeny és nem is fakul az évek során. Vagyis hosszú távra is nyugodtan tervezhetünk vele. 

Ha pedig az eredeti fával hasonlítjuk össze, látjuk, hogy semmivel se rosszabb választás a laminált anyag. A színek és a stílus tekintetében ugyanis mindkettőből több száz verzió létezik. Mindkettőből kialakítható egyedi konyhabútor. Ami pedig kimondottan a laminált lapok mellett szól, hogy az évek múltán sem szükséges újrafesteni, lekezelni vagy cserélni. A laminált lap a fával szemben nem reped, nem változik a színe. Hosszú évekig változatlan marad.

Vagyis, ha esetleg bizonytalan lett volna abban, hogy a konyhabútorhoz jó választás lesz-e a laminált anyag, megnyugtatjuk: nem fog mellé nyúlni. Ebből az anyagból is készíthető ugyanis értékálló, egyedi konyhabútor. Minden csak tervezés és a kialakítás kérdése. Mi pedig ebben segítünk. A pénzügyi kalkulációtól (az alkalmazásunk segít) kezdve a kivitelezésig mindenben számíthat ránk.

 

Öt, konyhabútorhoz kapcsolódó praktika, ami Önnek is hasznos lehet

Mutatunk pár olyan kialakításra vonatkozó tippet, ami úgy teszi jóval praktikusabbá a konyhabútort, hogy közben nem lesz drágább a kivitelezés.

Mitől lesz igazán dizájnos a minimál stílusú konyhabútor?

Leginkább attól, ha minden egyszerű rajta, egyben minőségi és a funkcionalitás szempontjából is kiválóan tervezett. A minimál konyhák jellemzője, hogy nincsenek felesleges elemei. A konyhai gépek beépítettek, és a főzéshez, sütéshez használt eszközök sincsenek elől. Ahhoz pedig, hogy ez megvalósítható legyen, gondosan tervezett tárolási rendszerre van szükség.

Nem is gondolná, mennyi mindenre jó egy konyhasziget

Sokan, amikor konyhabútort vásárolnának, nem kimondottan terveznek a konyhaszigettel. Pedig, ha rendelkezünk megfelelő méretű térrel, érdemes kalkulálni vele, hiszen számos hasznos funkcióval ruházható fel. És még abban is segít, hogy a főzéskor se maradjunk ki a családi beszélgetésekből, hiszen nem a fal felé fordulva kell dolgozgatnunk a konyhában.

Ha így méri le a konyhabútor helyét, sokkal pontosabban kalkulálhat árat

Egy konyhabútor megtervezése az álmodozással kezdődik - a legtöbbeknél. Amikor a vásárlásra kerül a sor, általában van már egy határozott elképzelésünk a konyhabútorról, de ez sajnos kevés.