• ügyfélszolgálat: 06 70 381 9803
  • e-mail: info@konyhavarazs.hu

Blog / Jó választás, ha laminált anyagból készül a konyhabútor?

Sokan gondolkodnak el azon, hogy jó választás lesz-e a konyhabútorhoz a laminált anyag. Szerintünk jó, de azért, hogy eloszlassuk a kételyeket, megmutatjuk, milyen érvek szólnak a laminált bútorlapok mellett. Vagyis miért nem rossz választás, ha ilyen anyagból készíttetjük a konyhabútorunkat.

Nagyon fontos dolog, hogy könnyedén karban tartható. A foltokkal szemben ellenálló a felülete. A tisztán tartása viszonylag egyszerű. Lényeges tulajdonság, hogy megfizethető áru, de ennek ellenére nem szükséges, hogy sablonos megoldásban gondolkodjunk, hiszen a laminált lapoknak több száz változata létezik. Kialakításban és színekben is rengeteg választási lehetőség kínálkozik. Köztük több olyan is, ami szinte összetéveszthető az eredeti faanyaggal.

Jó választás a konyhabútorunkhoz a laminált lap azért is, mert tartós. Az anyag nem sérülékeny és nem is fakul az évek során. Vagyis hosszú távra is nyugodtan tervezhetünk vele. 

Ha pedig az eredeti fával hasonlítjuk össze, látjuk, hogy semmivel se rosszabb választás a laminált anyag. A színek és a stílus tekintetében ugyanis mindkettőből több száz verzió létezik. Mindkettőből kialakítható egyedi konyhabútor. Ami pedig kimondottan a laminált lapok mellett szól, hogy az évek múltán sem szükséges újrafesteni, lekezelni vagy cserélni. A laminált lap a fával szemben nem reped, nem változik a színe. Hosszú évekig változatlan marad.

Vagyis, ha esetleg bizonytalan lett volna abban, hogy a konyhabútorhoz jó választás lesz-e a laminált anyag, megnyugtatjuk: nem fog mellé nyúlni. Ebből az anyagból is készíthető ugyanis értékálló, egyedi konyhabútor. Minden csak tervezés és a kialakítás kérdése. Mi pedig ebben segítünk. A pénzügyi kalkulációtól (az alkalmazásunk segít) kezdve a kivitelezésig mindenben számíthat ránk.

 

Konyhabútor ár - Kalkulálja ki Ön is, mennyibe kerülne az álomkonyhája!

A konyhabútor kiválasztásánál az ár az egyik legmeghatározóbb szempont. De azért ne dőljünk be mindennek, hiszen attól, hogy valami drága, még nem biztos, hogy minőségi is. És fordítva…

Önnek is számít, hogy a konyhabútor könnyen tisztán tartható legyen?

Ha konyhabútort vásárolunk, rendszerint csak a pillanatnyi benyomásainkra hagyatkozunk. Pedig a praktikus kialakítás mellett a könnyű tisztán tarthatóság is fontos. Előbbiről itt már írtunk részleteket, most viszont nézzük meg, milyen anyagokat válasszunk, ha egyszerűen szeretnénk tisztaságot varázsolni a konyhába.

Gondolkodott már azon, hogy mennyi szekrényre és fiókra van szüksége a konyhában?

Átgondolta már valaha, hogy mennyi szekrényre és fiókra lesz/van szüksége a konyhában? Általában ezt nem vesszük végig, amikor konyhabútor vásárlását tervezzük. Vagy a meglévő mintákból választunk vagy egyszerűen rábízzuk magunkat a gyártóra. És lesz, ami lesz, majd mi alkalmazkodunk a tároláskor. Nem biztos, hogy ez a helyes hozzáállás.

Miért kell jól választani munkalapot a konyhabútorhoz?

Akárhogy is nézzük, a konyhabútor legtöbbet használt eleme a munkalap. Ezért nagyon fontos, hogy a kiválasztására áldozzunk megfelelő mennyiségű időt. De ne csak az ellenálló képességet nézzük meg a konyhabútor tervezésekor, a dizájnra is érdemes figyelni. A rosszul választott szín ugyanis boríthatja a bútor harmonikus megjelenését.