• e-mail: info@konyhavarazs.hu

Blog / Legyen öröme már az első konyhájában, az ellenségei pedig hadd irigykedjenek!

Sokszor idézett mondás szerint az első házat építsük az ellenségünknek, a másodikat a barátunknak és csak a harmadikat magunknak. Azaz: jó sok tapasztalatot kell összegyűjtenünk ahhoz, hogy megtaláljuk a számunkra hosszabb távon is legmegfelelőbb megoldásokat. Vajon így van ez a konyhával is?

Bizonyára, hiszen a konyha is a házunk, a lakásunk része. Rendkívül fontos tehát, hogy amikor a konyhánkat, benne a konyhabútort tervezzük, legyen elég tapasztalatunk.

Valamiféle múltbéli tapasztalataink persze vannak, hiszen a családban, ahol felnőttünk, a konyha ugyancsak központi része volt az életünknek. Ezért volt módunk hozzászokni ahhoz, hogy melyik edényt vagy konyhai gépet hol keressük, jobbról vagy balról szerencsésebb-e a munkaasztalon dolgozni a tűzhelyhez képest, illetve merre nyíljon a hűtőszekrény ajtaja, hogy nem zavarjon bennünket a konyhai munkában. És ez csak pár példa.

Igen ám, de közben sok minden megváltozott, új módon berendezett, kialakított konyhák jöttek divatba, változtak az alapanyagok és a színek, és mi magunk is jó néhány ötletet begyűjtöttünk az évek során a majdani saját konyhánk berendezését, felszerelését illetően. Közben tanulmányoztuk a szaklapokat is, tehát okkal gondolhatjuk azt, hogy kellő ismerettel felvértezve foghatunk hozzá az első saját konyhánk megtervezéséhez.

Ez így rendben is van, de azért ne feledjük el: a puding próbája az evés, „konyhanyelvre” fordítva: használat közben derül majd ki, hogy minden a helyén van-e, pontosabban minden a legjobb helyén van-e a konyhában. Egy-egy lábast vagy kisgépet persze könnyen máshová tehetünk, ha nem vagyunk megelégedve azzal, ahogy azt eredetileg elgondoltuk. Az egész konyhai bútorzatot viszont aligha rakosgathatjuk át az egyik helyről a másikra, hiszen amikor eldöntöttük, hogy milyen lesz, maximálisan törekedtünk a helykihasználásra, ennélfogva csak egy bizonyos összeállításban és helyzetben lesz a bútorunk olyan, amilyet eredetileg szerettünk volna.

Hogyan leszünk tehát eléggé okosak?

Nem árt, ha még többet foglalkozunk a tervezéssel. Ne sajnáljuk erre az időt. Ha van rá mód, alaposabban tanulmányozzuk a rokonaink, a barátaink, az ismerőseink konyháját. Ne szégyelljünk kérdezni! Persze nem kell feltétlenül kritikusnak lenni, de kérdezzünk rá arra is, hogy mit rendezne át, mit alakítanak ki máshogyan a konyhájában a rokon, a barát vagy az ismerős, ha megtehetné.

És mérjünk és számoljunk. Nincs annál bosszantóbb, mint amikor nem tölti ki a konyhabútor a rendelkezésre álló teret, vagy épp nem passzol az ajtóhoz, az ablakhoz.

Vegye igénybe a Konyhavarázs segítségét is! Kalkuláljon velünk, és ne csak az árak tekintetében, hanem mindazzal, amit képekkel és egyéb információkkal nyújthatunk.

Legyen már az első konyája olyan, amivel saját magát tudja megörvendeztetni. Az ellenségei pedig majd irigykedhetnek. Mi segítünk.

Zónák a konyhában - ezekre is figyeljen a konyhabútor kialakításakor

Néhány újabb fontos tervezési szempontot mutatunk most, amiket érdemes mérlegelni a konyhabútor kivitelezése, vásárlása előtt. Most is a konyhai zónák kérdésével foglalkozunk, viszont kicsit másként, mint korábban. Ezúttal a főzési folyamatok oldaláról közelítünk, és ennek megfelelően ajánlunk konyhabútor zónákat.

Milyen legyen a konyhabútorunkhoz választott munkalap?

Mindenekelőtt strapabíró és dizájnos. De ez csak két dolog, ennél azért jóval több mindent kell tudnunk a megfelelő konyhabútor munkalap kiválasztásához.

Öt, konyhabútorhoz kapcsolódó praktika, ami Önnek is hasznos lehet

Mutatunk pár olyan kialakításra vonatkozó tippet, ami úgy teszi jóval praktikusabbá a konyhabútort, hogy közben nem lesz drágább a kivitelezés.

Ezek a konyhabútor kiegészítők az Ön konyhájából se hiányozhatnak

Mutatunk néhány trendi konyhai megoldást, amik amellett, hogy trendinek számítanak, nagyon hasznosak is.