• e-mail: info@konyhavarazs.hu

Blog / Öt dolog, amit jó, ha tudunk, mielőtt nekilátunk a konyhabútor tervezésének

Nagyon fontos dolog, hogy legyen elképzelésünk a leendő konyhabútor kinézetéről. De azért ezen kívül van még néhány szempont, ami nagyban befolyásolhatja a választásunkat. Melyek ezek?

Gondoljuk végig például azt, hogy mennyien fogjuk használni a konyhabútort. Vegyük azt is végig, hogy milyen berendezéseket használunk majd és miket építünk ezek közül be a konyhabútorba. Gondoljuk át a kényelmi szempontokat is. Vagyis azt: hova kerül majd fiók és hova szekrény.

A konyhabútor alsó részére például praktikusabbak a hosszú fiókok. Nem mellesleg sokkal trendibbek is. Ha ilyet tervezünk, a nagyobb lábasok elhelyezése és előkeresése sem okoz majd problémát. Mérlegeld, hogy mekkora munkalapra lesz szükséged! És azt is, hogy ergonómiailag is a helyén legyen minden. Vagyis, hogy a mosogató, a hűtőszekrény és a tűzhely egy könnyen, legfeljebb pár lépésben bejárható háromszögben helyezkedjen el. De a kialakítás mellett figyeljünk a munkafolyamatok egymást követő sorrendjére is. Ne kelljen ide-odapakolgatni a konyhai eszközöket. Legyen helye az előkészítésnek, a feldolgozásnak, a sütésnek, a főzésnek.

A tervezéskor számítanak még a konyhabútor méretei is. Ergonómiai kérdés és hatékonyság szempontból is fontos ezzel foglalkozni. Egyebek mellett azt nézzük meg, hogy milyen magas a konyhát legtöbbször használó személy. Körülbelül a derékmagasság az ideális. Egyébként előfordulhat, hogy a hosszú főzés után hátfájással küszködve ülünk le elfogyasztani az ebédet, a vacsorát. Ha pedig ez így van, nem fogunk szívesen időzni a konyhában. Szóval a konyhabútor mérete, ezen belül a magassága is fontos.

És ez csak pár szempont, ami segít a tervezésben. Ha igazán Önnek való konyhabútor tervezése a cél, mi segítünk. Amennyiben egy hozzávetőleges árat is szeretne tudni, használja a kalkulátorunkat! De részletes ajánlatot is kérhet tőlünk. Vegye fel a kapcsolatot a kollégáinkkal!

Ilyen konyhabútor lesz a trendi 2017-ben

Ha kíváncsi a 2017-es konyhabútor trendekre, akkor ezt a bejegyzést érdemes elolvasnia.

Konyhabútorok, amik 2017-ben divatosak lesznek

Kíváncsi a 2017-es konyhabútor trendekre? Mutatjuk, milyen megoldások lesznek népszerűek ebben az esztendőben.

Mitől lesz skandináv stílusú egy enteriőr?

Sokak kedvence a skandináv stílus, így egyre többen tájékozódnának arról, milyen egy igazi északi enteriőr. Ön tudja, mik a jellemzői?

Milyen manapság a trendi konyhabútor? - itt mutatjuk

Összegyűjtöttünk pár konyhabútor trendet, amik idén meglehetősen népszerűek. Aki ilyen konyhát rendel, jó pár évig trendi környezetben főzhet. Ezért, ha Ön is dizájnos konyhabútort szeretne, bátran válasszon a felsorolt szempontok alapján.