• ügyfélszolgálat: 06 70 381 9803
  • e-mail: info@konyhavarazs.hu

Blog / Öt dolog, amit jó, ha tudunk, mielőtt nekilátunk a konyhabútor tervezésének

Nagyon fontos dolog, hogy legyen elképzelésünk a leendő konyhabútor kinézetéről. De azért ezen kívül van még néhány szempont, ami nagyban befolyásolhatja a választásunkat. Melyek ezek?

Gondoljuk végig például azt, hogy mennyien fogjuk használni a konyhabútort. Vegyük azt is végig, hogy milyen berendezéseket használunk majd és miket építünk ezek közül be a konyhabútorba. Gondoljuk át a kényelmi szempontokat is. Vagyis azt: hova kerül majd fiók és hova szekrény.

A konyhabútor alsó részére például praktikusabbak a hosszú fiókok. Nem mellesleg sokkal trendibbek is. Ha ilyet tervezünk, a nagyobb lábasok elhelyezése és előkeresése sem okoz majd problémát. Mérlegeld, hogy mekkora munkalapra lesz szükséged! És azt is, hogy ergonómiailag is a helyén legyen minden. Vagyis, hogy a mosogató, a hűtőszekrény és a tűzhely egy könnyen, legfeljebb pár lépésben bejárható háromszögben helyezkedjen el. De a kialakítás mellett figyeljünk a munkafolyamatok egymást követő sorrendjére is. Ne kelljen ide-odapakolgatni a konyhai eszközöket. Legyen helye az előkészítésnek, a feldolgozásnak, a sütésnek, a főzésnek.

A tervezéskor számítanak még a konyhabútor méretei is. Ergonómiai kérdés és hatékonyság szempontból is fontos ezzel foglalkozni. Egyebek mellett azt nézzük meg, hogy milyen magas a konyhát legtöbbször használó személy. Körülbelül a derékmagasság az ideális. Egyébként előfordulhat, hogy a hosszú főzés után hátfájással küszködve ülünk le elfogyasztani az ebédet, a vacsorát. Ha pedig ez így van, nem fogunk szívesen időzni a konyhában. Szóval a konyhabútor mérete, ezen belül a magassága is fontos.

És ez csak pár szempont, ami segít a tervezésben. Ha igazán Önnek való konyhabútor tervezése a cél, mi segítünk. Amennyiben egy hozzávetőleges árat is szeretne tudni, használja a kalkulátorunkat! De részletes ajánlatot is kérhet tőlünk. Vegye fel a kapcsolatot a kollégáinkkal!

Kíváncsi rá, hogy melyek most a legtrendibb konyhabútor színek?

Megmutatjuk, hogy melyek azok a konyhabútor színek, amik most nagyon trendinek számítanak. Annyit előre jelzünk, hogy hét, egyáltalán nem élénk színről van szó. Nézzük, pontosan melyek most a népszerű színek a Pinterest szerint.

Mitől lesz igazán dizájnos a minimál stílusú konyhabútor?

Leginkább attól, ha minden egyszerű rajta, egyben minőségi és a funkcionalitás szempontjából is kiválóan tervezett. A minimál konyhák jellemzője, hogy nincsenek felesleges elemei. A konyhai gépek beépítettek, és a főzéshez, sütéshez használt eszközök sincsenek elől. Ahhoz pedig, hogy ez megvalósítható legyen, gondosan tervezett tárolási rendszerre van szükség.

Miért kell jól választani munkalapot a konyhabútorhoz?

Akárhogy is nézzük, a konyhabútor legtöbbet használt eleme a munkalap. Ezért nagyon fontos, hogy a kiválasztására áldozzunk megfelelő mennyiségű időt. De ne csak az ellenálló képességet nézzük meg a konyhabútor tervezésekor, a dizájnra is érdemes figyelni. A rosszul választott szín ugyanis boríthatja a bútor harmonikus megjelenését.

Ha így méri le a konyhabútor helyét, sokkal pontosabban kalkulálhat árat

Egy konyhabútor megtervezése az álmodozással kezdődik - a legtöbbeknél. Amikor a vásárlásra kerül a sor, általában van már egy határozott elképzelésünk a konyhabútorról, de ez sajnos kevés.